Joost van der Poel

Joost van der Poel patenteerde zijn merk Van der Poel Cyclo in 2016. Het idee ontstond vanuit zijn passie voor fietsen en alles eromheen.

Na een aantal jaar brainstormen, het ontwerpen van diverse modellen racefietsen en het zoeken naar betrouwbare partners voor de ontwikkeling van de frames en afmontage, trok Joost de stoute schoenen aan en startte de productie van Van der Poel Cylo in mei 2019.

Joost van der Poel

De van der Poel Cyclo modellen

van der Poel Aero

EERSTE ONTWERP: J01 Aero

Het eerste ontwerp van Van der Poel Cyclo is de populaire Aero racefiets. De fiets heeft een mooie slanke vorm die door de wind klieft. Het is een super stijf ontwerp dat is voorzien van een Aero carbon zadelpen. Het typenummer van de fiets is de J01. De J is een verwijzing naar Joost en 01 geeft aan dat het de eerste editie is. Latere modellen worden omgedoopt tot F01, wat staat voor Fast. Maar ook voor Fons, de vader van Joost.

van der Poel Lightweight

TWEEDE ONTWERP: L01 Lightweight

Het tweede ontwerp van Van der Poel Cyclo is de Lightweight. Dit model is tegelijkertijd licht en stijf. Dit is mogelijk door de klassiek gevormde ronde buizen die erg licht en stijf gemaakt kunnen worden. De achterbrug staat in direct contact met de staande buis bovenin de zadelpen, wat zorgt voor een zo stijf mogelijke constructie. Het typenummer van de fiets is de L01, waarin de L staat voor Lightweight, maar ook een verwijzing is naar dochter Lieke.

van der Poel Endurace

DERDE ONTWERP: T01 ENDURANCE

Het derde ontwerp van Van der Poel Cyclo is de Endurance racer. Dit model is een echte allemansvriend. De fiets is heerlijk comfortabel op slecht wegdek en lekker stijf door zijn steekassen gedurende een sprintje. Het typenummer van de fiets is T01. De T staat voor Touring, maar ook voor de eerste letter van zoon Timo. Dit model is ook verkrijgbaar in een uitvoering voor dames.

van der Poel Lightweight

Vierde ONTWERP: A01 ALLROAD

Het vierde model van Van der Poel Cyclo is de Allroad, ook wel bekend als de gravel bike. Deze fiets is een echte alleskunner. De fiets wordt zowel met een aluminium als carbon frame uitgevoerd. Het carbon is gericht op de competitieve rijder en wordt ook gebruikt voor snelle rondes op gravel wegen, asfalt, bos en woon-werkverkeer. Het aluminium frame is perfect voor de wintermaanden en is een trouwe partner voor alle soorten avonturen en ondergronden.Het typenummer van de fiets is AA01 voor het aluminium frame en de AC01 voor het carbon frame. De A staat voor Allroad, maar ook voor Joost’s partner Anita.

Wist je dat?

van der Poel

Het logo

Het logo van Van der Poel Cyclo bestaat uit de samenvoeging van de letters J en P. Een verwijzing naar oprichter en eigenaar Joost van der Poel.

van der Poel M01

IN HET NIEUWS

indebuurt Bergen op Zoom schreef een leuk artikel over Van der Poel Cyclo en eigenaar Joost van der Poel. Je leest het volledige artikel op de website van indebuurt.

van der Poel M01

Coming soon: M01

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het ontwerpen van een mountainbike. Het wordt een hardtail model dat zowel in aluminium als carbon geleverd kan worden. Het typenummer is al bekend: M01. De M staat voor Mountainbike en is een verwijzing naar Maria, de moeder van Joost.

van der Poel M01

LEASEFIETS

Je kunt de Van der Poel Cyclo fietsen ook leasen bij Leasefiets.nl. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Showrooms

Het hoofdkantoor van Van der Poel Cyclo is geopend op afspraak.
Antwerpsestraatweg 304
4624 JL Bergen op Zoom
Nederland

De collectie is ook te bekijken bij Bikeaholic.
Bikeaholic
Abtsdreef 13
2940 Stabroek
België

Meer informatie? Stel hieronder gerust je vraag:

2 + 13 =